Probiotica: Bestrijding van indoor luchtvervuiling.

ZanitaZ heeft een innovatieve technologie voor luchtbehandeling gelanceerd. In plaats van doden van ziekteverwekkende micro-organismen (pathogenen) maken wij gebruik van zogenaamde “probiotica”.
Kort gezegd: ZanitaZ zet goede bacteriën in om slechte bacteriën te bestrijden.
Het bestrijden van ziekmakende micro-organismen gebeurd doorgaans met chemische producten, biociden genoemd. Het voordeel van het gebruik van biociden is dat zij bacteriën doden. Het nadeel van het gebruik van biociden is dat zij ALLE bacteriën doden en dat zij geen van alleen bevorderlijk zijn voor onze gezondheid. Nog sterker, zij zijn schadelijk voor onze gezondheid.
“Quote: NVWA, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Wat is het risico van biociden?
Biociden bevatten giftige stoffen en zijn specifiek geselecteerd voor het organisme dat ze moeten bestrijden. Omdat de mens en andere levende wezens in het milieu ook organismen zijn, kunnen deze stoffen ook indirect schadelijke effecten hebben op de gezondheid van mens en dier en op het milieu. Verkeerd gebruik vergroot de schadelijke effecten op de gezondheid van mens en dier en op het milieu”.
Het is wetenschappelijk bewezen, dat deze ziekteverwekkende bacteriën een resistentie opbouwen tegen de gebruikte biociden. Gevolg? Gebruik van nog meer en nog sterkere biociden.
ZanitaZ probiotica biedt een antwoord op dit probleem. Door gebruik van een Nano-Vernevelaar wordt de probiotica in kleine (Nano) druppeltjes (mist) in de ruimte gebracht.
Door deze zogenaamde kolonisatie maakt ZanitaZ gebruik van de concurrentie tussen de micro-organismen in de lucht en op oppervlakken. Met andere woorden, de probiotica bezet de ruimte en zodoende is er geen ruimte en voedsel meer andere, schadelijke micro-organismen. Bovendien kunnen micro-organismen niet resistent worden tegen andere micro-organismen.
De Nano verneveling van de ZanitaZ probiotica resulteert reeds al na enkele uren voor een gezonde, probiotische omgeving. De vernevelde probiotica zal ook een positieve invloed hebben op organische geurtjes en allergenen, denk hierbij aan hooikoorts gerelateerde allergieën.
Kortom: ZanitaZ probiotica verbeterd uw leefomgeving.
Tags: vernevelaar

laat een reactie achter

Categorieën